Yoğurtlu Tavuk Suyu Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- 100 gram tavuk göğsü (küp doğranmış, isteğe bağlı)
- 1,5 litre tavuk suyu (veya su)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı (tercihe bağlı, kıvam için)
- 2 yemek kaşığı un veya 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- Tuz, karabiber, nane veya kuru nane
- 1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Tencereye tereyağını veya zeytinyağını alın, orta ateşte ısıtın.
- İnce doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyip rengi dönene kadar pişirin.
- Tavuk suyunu veya suyu ekleyin, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra sebzeler ve tavuk yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Ayrı bir kasede yoğurdu, yumurta sarısını (varsa), unu veya nişastayı, bir miktar suyla çırpın. Bu karışımı çorbanın sıcaklığına alıştırmak için bir kepçe çorba suyundan yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
- Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak çorbanın kesilmesini önleyin. Kısık ateşte 5-10 dakika daha pişirin.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Servis yapmadan önce üzerine nane serperek sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Çorbanın kesilmemesi için yoğurtlu karışımı yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırın.
- Tavuk suyu yerine su kullanırsanız, lezzet için biraz daha baharat ekleyebilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak, çorbaya pirinç veya şehriye ekleyebilirsiniz.
|