Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa şehriyeli yayla çorbası tarifi oldukça kolay pratik ve çok lezzetli, evde kolayca yapabileceğiniz bir çorba çeşididir. Aynı zamanda çok sağlıklı, lezzetli ve vitaminlidir. Türk mutfağının vazgeçilmez bir tadıdır. Hasta olduğunuz zaman özellikle bademcikleriniz rahatsız ise boğazınızdan hiçbir şey geçmez. Ilık ve kolayca boğazınızdan geçecek fazla tanesi olmayan genellikle tavuk sulu ve et sulu çorbaları tercih ederiz. Özellikle arpa şehriyeli yayla çorbası tarifi kıvamı çok hoşunuza gidecek. Tavuk sulu ve et sulu çorbalar hasta olduğunuzda tam bir şifa çorbasıdır. Hastalığınızda, özel günlerinizde veya ramazan aylarında davetlerde ikram edilen lezzetli, mis kokulu bir çorba çeşididir.


Arpa şehriyeli yayla çorbası tarifi malzemeleri

  • Bir çay bardağı arpa şehriye
  • 2,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Bir su bardağı tavuk suyu ya da 1 adet bulyon
  • 3 -4 su bardağı su
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane
  • Toz kırmızı karabiber

Arpa şehriyeli yayla çorbası tarifi nasıl yapılır?


İlk önce arpa şehriyeleri ayrı bir tavada yağ koymadan hafif sararana kadar çok kızartmadan orta ateşte kavurun. Böylece çorbanın hem kokusu güzel oluyor hem de ertesi güne kaldığında şehriyeler şişmemiş oluyor. Çorbayı pişireceğimiz tencereye yumurtayı, yoğurdu ve unu koyup bir süre güzelce çırpıyoruz. Pütürleri yok oluncaya kadar çırpmaya devam etmelisiniz. Üzerine şehriyeleri, tavuk suyu veya bir adet bulyonu ekledikten sonra orta ateşte kaynamaya bırakın. Suyu az gelirse kaynadıktan sonra kaynamış su ilave ederek suyun kıvamını isteğinize bağlı olarak ayarlayabilirsiniz. Çorba kaynayana kadar hiç bırakmadan, durmadan ve mutlaka tahta kaşık yardımı ile sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyerek, tuzunu ayarlayın. Diğer taraftan bir tavada tereyağı, nane ve toz kırmızı biberi isteğe bağlı olarak bir miktar koyarak kavurup çorbanın üzerine ekleyin. Çorbayı nane ve kırmızı biber ile bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Aynı zamanda sıcak günlerde soğuk olarak da çorbayı servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

2 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

2 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?

1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?

Yayla Çorbası Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Yayla Çorbası Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Yayla Çorbası

Oktay Usta Yayla Çorbası

Hazır Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgurlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri