5 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

5 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

5 Kişilik Yayla Çorbası, evinizde malzemeler olduğu sürece kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir çorba çeşididir. Yayla çorbası lezzet bakımından çok lezzetlidir. Yayla çorbasının içerisindeki pirinçlerden dolayı aşırı şekilde doyurucu bir çorba çeşididir. Yayla çorbası hasta olan insanlara çok iyi gelmektedir. Bu yüzdende yayla çorbasına hasta çorbası da denebilir. Kalori bakımından da iyi bir çorba çeşididir. 5 kişilik yayla çorbasını misafiriniz geldiği zaman ana yemeklerden önce sunabileceğiniz mükemmel bir çorba çeşididir.


5 Kişilik Yayla Çorbasının Malzemeleri

  • 4-5 su bardağı un
  • 1 su bardağı Pirinç
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Su

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı bul biberi
  • 2 çay kaşığı kuru nane

5 Kişilik Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?


5 kişilik yayla çorbasını yaparken ilk önce pirinçleri güzel bir şekilde yıkayınız. Yıkadığınız pirinçleri güzelce süzgeç yardımıyla süzünüz. Daha sonra elinize bir tencere alarak içerisine 6 su bardağı suyu koyunuz ve ocağın üzerine yerleştiriniz. Su kaynayana kadar bekleyiniz. Su kaynamaya başladığı zaman suyun içerisine yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri koyunuz ve pirinçler yumuşayana kadar kaynamasını bekleyiniz. Pirinçler kaynayınca altını biraz kısınız. Daha sonra elinize bir kab alarak içerisine yoğurdu, yumurta sarısını ve unu koyup güzel bir şekilde çırpınız. Daha sonra kaynayan pirincin suyundan biraz alarak hazırladığınız karışımın içerisine ekleyerek karıştırınız. Daha sonra hazırladığınız karışımı kaynamakta olan pirincin içerisine yavaş bir şekilde dökünüz. Bu karışımı pirincin içerisine dökerken karıştırarak dökünüz ki kesilme olmasın. Kaynamaya başlayana kadar karıştırmaya devam ediniz. Daha sonra isteğe göre tuzunu atınız. Kaynamaya başlayınca ara ara karıştırarak 5 dakika daha kaynamasını bekleyiniz. 5 dakika bekledikten sonra 5 kişilik yayla çorbanızın altını kapayınız. Daha sonra üzeri için elinize bir tava alarak margarini ve tereyağını koyunuz ve ocağın üzerine yerleştiriniz ve yağların erimesini bekleyiniz. Yağlar eriyince üzerine pul biberi ve kuru naneyi ekleyiniz. Eklediğiniz pul biberi ve naneyi yakmadan güzel bir şekilde 2 veya 3 dakika pişiriniz. Daha sonra pişirdiğiniz pul biberi ve nane karışımını kaynattığınız 5 kişilik yayla çorbasının üzerine dökünüz ve güzelce karıştırınız. 5 kişilik yayla çorbası içmenize ve servis etmenize hazır hale gelmiştir.

Afiyet Olsun.

5 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi Yorumları

soru

guest

27 Ağustos 2017 Pazar

4-5 su bardağı un yazılmış bir yanlışlık olmasın????? Yayla poğaçası olur o sanki daha çok.

Cevap yaz
cevap

Ezgi Begüm

11 Ağustos 2018 Cumartesi

Evet yanlış yazılmış gerçekten. Normalde 4 -5 yemek kaşığı denilmek istenmiş. Ancak ben yayla çorbası yaparken hiç un kullanmıyorum açıkçası gerek de duymuyorum yumurta sarısı ve yoğurdu güzelce çarpmanızı öneririm yoğurdun kesilmemesi için ara ara karıştırmanız yeterli olacaktır. Böylelikle hiç un kullanmadan da aynı kıvamı tutturabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni