5 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

5 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

5 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi

5 kişilik yayla çorbası, evinizdeki malzemelerle kolayca yapabileceğiniz, oldukça lezzetli ve doyurucu bir çorba türüdür. İçeriğindeki pirinçler sayesinde oldukça besleyici olan bu çorba, hasta olan kişilere de iyi gelmektedir. Bu nedenle yayla çorbası, "hasta çorbası" olarak da bilinir. Kalori bakımından da zengin olan yayla çorbası, misafirlerinize ana yemeklerden önce sunabileceğiniz mükemmel bir çorba çeşididir.

5 Kişilik Yayla Çorbasının Malzemeleri

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 4-5 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • 6 su bardağı su

Üzeri İçin

  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 çay kaşığı kuru nane

5 Kişilik Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak pirinçleri güzelce yıkayın ve süzgeç yardımıyla süzün. Daha sonra bir tencereye 6 su bardağı su koyun ve ocağın üzerine yerleştirin. Su kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinçleri ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar kaynatın. Pirinçler yumuşadıktan sonra ocağın altını biraz kısın.

Başka bir kabın içerisine yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu koyarak güzelce çırpın. Kaynayan pirincin suyundan biraz alarak hazırladığınız karışımın içerisine ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı, kaynamakta olan pirincin içerisine yavaşça dökün ve kesilme olmaması için sürekli karıştırarak ekleyin. Çorba kaynamaya başlayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyin ve ara ara karıştırarak 5 dakika daha kaynatın. 5 dakika sonra ocağın altını kapatın.

Üzeri için, bir tavada margarini ve tereyağını eritin. Yağlar eridikten sonra üzerine kırmızı pul biberi ve kuru naneyi ekleyin. Bu karışımı yakmadan, 2-3 dakika kadar pişirin. Hazırladığınız bu karışımı çorbanın üzerine dökün ve güzelce karıştırın. 5 kişilik yayla çorbanız servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Yayla çorbası, Türk mutfağının klasik çorbalarından biridir ve özellikle kış aylarında sıkça tüketilir. İçerdiği malzemeler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve enerji sağlar. Yoğurt, probiyotik özellikleri sayesinde sindirim sistemine de faydalıdır. Bu çorbayı daha da lezzetli hale getirmek için üzerine serpilmiş taze nane yaprakları veya limon dilimleri ekleyebilirsiniz. Ayrıca, pirinç yerine arpa şehriye kullanarak farklı bir tat elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

guest

24 Mayıs 2024 Cuma

4-5 su bardağı un yazılmış bir yanlışlık olmasın????? Yayla poğaçası olur o sanki daha çok.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Guest,

Tarifler bazen değişiklik gösterebiliyor, ancak 4-5 su bardağı un genel olarak yayla poğaçası için uygun bir miktar olabilir. Yine de un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlamak en iyisi olacaktır. Hamur elinize yapışmayacak bir kıvama geldiğinde un miktarı yeterli olmuş demektir. Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Ezgi Begüm

Evet yanlış yazılmış gerçekten. Normalde 4 -5 yemek kaşığı denilmek istenmiş. Ancak ben yayla çorbası yaparken hiç un kullanmıyorum açıkçası gerek de duymuyorum yumurta sarısı ve yoğurdu güzelce çarpmanızı öneririm yoğurdun kesilmemesi için ara ara karıştırmanız yeterli olacaktır. Böylelikle hiç un kullanmadan da aynı kıvamı tutturabilirsiniz. Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yayla Çorbası Kaç Kalori?

Yayla Çorbası Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

Etli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yayla Çorbasının Yanına Ne Gider?

Yayla Çorbasının Yanına Ne Gider?