10 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi Yayla çorbası, özellikle kış günlerinin vazgeçilmez çorbalarından biridir. Tansiyon ve diyabet hastaları için şifa kaynağı olan bu çorba, ağız ve diş sağlığı için de faydalıdır. Şimdi, 10 kişilik yayla çorbasının tarifine geçelim. 10 Kişilik Yayla Çorbası İçin Malzemeler
10 Kişilik Yayla Çorbası Nasıl Yapılır? Büyük bir tencerenin içine su, tuz, sıvı yağ ve pirinçleri ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurtalar ve unu yaklaşık 2 su bardağı su ile iyice çırpın. Pirinçler kaynadıktan ve yumuşadıktan sonra, hazırladığınız yoğurt, un ve yumurta karışımını çorbanın içine ilave edip hızlıca karıştırın. Karıştırma işlemini çorba kaynayana kadar devam ettirin. Çorba kaynadıktan sonra 15 dakika boyunca kısık ateşte pişirmeye bırakın. Çorbanın altının tutmaması için ara sıra karıştırmak faydalı olacaktır. 15 dakikanın sonunda ocaktan aldığınız çorbayı servis kaselerine alın. Ayrı bir tavada tereyağını kızdırıp içine nane ekleyin. Bu tereyağı-nane sosunu kaselerdeki çorbaların üzerine gezdirin. Kalan sosu da tencereye ekleyip karıştırarak çorbanın kokusunu ve lezzetini artırabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Yayla çorbası, kalsiyum ve protein açısından zengin bir çorbadır. Özellikle çocukların büyüme döneminde bu çorbayı tüketmeleri faydalıdır. Çorbanın daha yoğun bir kıvam almasını istiyorsanız, su miktarını azaltabilir ya da un miktarını artırabilirsiniz. Servis sırasında çorbanın üzerine kırmızı pul biber veya karabiber ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Afiyet olsun. |