Hazır Yayla Çorbası Hazır Yayla Çorbasını Daha Lezzetli Hale Getirme Yöntemleri Hazır yayla çorbası elbette gerçek yayla çorbasının yerini tutmaz. Ancak, hazır yayla çorbasını daha lezzetli bir hale getirebilmek için ekstra malzemeler kullanabiliriz. Hazır yayla çorbası paketlerinin üzerinde kullanmanız gereken su miktarı ve eklemeniz gereken malzemeler yazmaktadır. Gereken ölçülere uyduğunuz takdirde nefis bir çorba elde edebilirsiniz. Hazır yayla çorbasını yaparken paketin üzerindeki talimata uymanız önemlidir. Hazır Yayla Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Hazır Yayla Çorbası Nasıl Yapılır? Hazır yayla çorbasını pişirmeden önce ilk olarak bir kaba belli bir miktar yoğurt koyulmalıdır. Yoğurdun miktarı kişisel tercihe göre değişebilir. Kap içine koyulan yoğurt, bir kaşık yahut bir çırpıcı yardımı ile iyice çırpılmalıdır. Eğer yoğurt yeterince çırpılmaz ise çorbada topaklanmalar oluşabilir ve bu durum görsel açıdan hoş olmayacaktır. Hazır yayla çorbası kesinlikle soğuk su ile yapılmalıdır. Eğer su sıcak olursa yoğurt kesilebilir ve çorba kötü bir hale gelebilir. Hazır yayla çorbası paketi içerisindeki malzeme tencere içerisine koyulmalıdır. Daha sonra çırpılmış yoğurt da tencereye ilave edilmelidir. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar çorba kaynayana kadar karıştırılmalıdır. Çorba kaynadıktan sonra bir süre daha ocakta kısık ateşte kaynamaya devam etmelidir. Çorba piştikten sonra dilerseniz tenceredeyken, dilerseniz servis yaparken bir tutam nane ekleyebilirsiniz. Böylelikle hazır yayla çorbası tıpkı evde yapılmış yayla çorbası gibi olacaktır. Hazır yayla çorbası servise hazırdır. Ekstra Bilgiler Hazır yayla çorbasını daha da lezzetlendirmek için çeşitli baharatlar ekleyebilirsiniz. Örneğin, karabiber veya pul biber çorbaya hoş bir aroma katacaktır. Ayrıca, tereyağını eritip içine biraz nane ekleyerek çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz. Bu, çorbanın hem lezzetini artıracak hem de görsel açıdan çekici hale getirecektir. Afiyet olsun. |