Yoğurtlu kabak çorbası nasıl yapılır, tarifini ister misin?

Hafif ve besleyici bir lezzet arayanlar için pratik bir tarif: Yoğurtlu kabak çorbası, hem serinletici hem de doyurucu özelliğiyle özellikle yaz aylarında sofraları renklendiriyor. Taze kabak ve yoğurdun uyumu, nane ve pul biberle tamamlanarak nefis bir denge sunuyor.

24 Kasım 2025

Yoğurtlu Kabak Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 orta boy kabak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Kabakları yıkayıp rendeleyin.
  • Tencerede zeytinyağını ısıtıp rendelenmiş kabakları ekleyin ve 5 dakika kavurun.
  • Üzerine suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve unu çırparak pürüzsüz bir karışım elde edin.
  • Kaynayan çorbadan bir kepçe alıp yoğurtlu karışıma yavaşça ekleyin ve karıştırın (terbiye işlemi).
  • Bu karışımı tencereye yavaşça dökün, sürekli karıştırarak 10 dakika daha pişirin.
  • Tuzunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Üzerine nane ve isteğe bağlı pul biber serperek servis yapın.

İpuçları:

  • Çorbayı kaynatmamaya özen gösterin, yoğurt kesilebilir.
  • Daha kıvamlı olmasını isterseniz un miktarını artırabilirsiniz.
  • İsteğe göre içine haşlanmış nohut veya pirinç ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;