Yoğurt çorbası tarifi 4 kişilik nasıl yapılır?

Serinletici ve besleyici bir lezzet arayanlar için pratik bir yoğurt çorbası tarifi. Dört kişilik bu nefis çorba, yoğurt ve pirinç uyumunu öne çıkarırken, tereyağlı nane sosuyla tamamlanıyor. Kesilme riskine karşı dikkat edilmesi gereken noktalar da belirtilmiş.

26 Kasım 2025

Yoğurt Çorbası (4 Kişilik) Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz (damak tadınıza göre)

Hazırlanışı:


1. Yoğurtlu Karışımı Hazırlama:

  • Yoğurt, yumurta ve unu derin bir kasede pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.

2. Pişirme İşlemi:

  • Orta boy bir tencereye suyu ve yıkanmış pirinci ekleyip kaynatın.
  • Pirinçler yumuşayınca, yoğurtlu karışımı azar azar ve sürekli karıştırarak tencereye ekleyin.
  • Karıştırmaya devam ederek çorbayı 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.

3. Sos Hazırlama:

  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin, naneyi ekleyip kızdırın.

4. Servis:

  • Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine nane sosundan gezdirip sıcak servis yapın.

Not: Çorbanın kesilmemesi için yoğurtlu karışımı kaynayan suya yavaşça eklemeyi unutmayın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;