Yoğurt çorbası arpalı nasıl yapılır? tarifi nedir?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: arpa şehriyeli yoğurt çorbası. Hem hafif hem doyurucu olan bu çorba, özellikle ramazan sofralarının vazgeçilmezi olarak öne çıkıyor. Tereyağında kızartılan nanenin aromasıyla zenginleşen bu nefis çorba, sadece 30 dakikada hazırlanabilior.
Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su veya et suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz
Yapılışı:
- Derin bir tencerede 6 su bardağı suyu kaynatın
- Kaynayan suya arpa şehriyeleri ekleyip 15-20 dakika haşlayın
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpın
- Yoğurtlu karışıma bir kepçe sıcak sudan yavaşça ekleyip ılıştırın
- Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırın
- 10 dakika daha kısık ateşte pişirin
- Tereyağını eritip naneyi ekleyin ve kızartın
- Çorbayı servis kaselerine alıp üzerine nane sosu gezdirin
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı sıcak suyla ılıştırmazsanız kesilebilir
- Arpa şehriyeleri tam olarak yumuşayana kadar haşlanmalı
- Çorbayı kaynatmamaya özen gösterin
- İsteğe bağlı olarak sarımsak da ekleyebilirsiniz
|