Yeşil mercimekli hamur çorbası nasıl yapılır?

Besleyici yeşil mercimek ve ev yapımı hamurun buluştuğu bu nefis çorba, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, hem doyurucu hem de sağlıklı bir öğün alternatifi sunuyor.

26 Kasım 2025

Yeşil Mercimekli Hamur Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 litre su veya et suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz

Hamur İçin:


  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

1. Mercimek Hazırlığı:

  • Yeşil mercimeği yıkayıp süzün.
  • Derin bir tencereye sıvı yağı alın, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Küp küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Mercimek, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
  • Üzerine su veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

2. Hamur Hazırlığı:

  • Bir kasede un, yumurta, su ve tuzu karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta ince olacak şekilde açın.
  • Açtığınız hamuru küçük kareler veya şeritler halinde kesin.

3. Çorbanın Tamamlanması:

  • Mercimek ve sebzeler yumuşadıktan sonra, çorbaya salçayı ekleyip 2-3 dakika daha pişirin (salça kullanacaksanız).
  • Hazırladığınız hamurları çorbaya ekleyin ve 8-10 dakika daha pişirin.
  • Rendelenmiş sarımsağı ekleyip 2 dakika daha kaynatın.
  • İnce kıyılmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.

4. Servis:

  • Çorbayı sıcak olarak servis yapın, dilerseniz üzerine limon sıkabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Mercimeklerin iyice yumuşaması için yeterince piştiğinden emin olun.
  • Hamurun çok kalın olmamasına dikkat edin, aksi takdirde çorbanın kıvamını etkileyebilir.
  • Çorbayı kısık ateşte pişirerek hamurların dağılmasını önleyebilirsiniz.
  • Et suyu kullanırsanız daha lezzetli bir çorba elde edersiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;