Yeşil mercimek çorbası tarifini nasıl yapabilirim?

Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan yeşil mercimek çorbası, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle hem içinizi ısıtacak hem de sofralarınıza şifa katacaksınız.

26 Kasım 2025

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi


Yeşil mercimek çorbası, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenektir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif:

Malzemeler:


  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 6 su bardağı su veya et suyu
  • Tuz ve karabiber
  • Limon suyu (servis için)

Yapılışı:


  • Yeşil mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağını alın, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip karıştırın.
  • Yeşil mercimeği ve baharatları (kimyon, kırmızı biber, tuz, karabiber) ilave edin.
  • Üzerine suyu veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın ve mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Pişen çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin (isterseniz pütürlü bırakabilirsiniz).
  • Servis yaparken üzerine limon suyu sıkın ve sıcak servis edin.

İpuçları:

  • Çorbayı daha kıvamlı yapmak için 1 yemek kaşığı un veya 2 yemek kaşığı yoğurt ekleyebilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak nane veya pul biberle süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;