Yayla çorbası nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

Serin yaylaların ferahlatıcı lezzetini mutfağınıza taşıyan bu geleneksel çorba, yoğurt ve pirinç uyumuyla hem hafif hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Tereyağında kızartılmış nane ile tamamlanan bu tarif, özellikle sıcak yaz günlerinde serinletici bir alternatif olarak sofralarınızı süsleyecek.

26 Kasım 2025

Yayla Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:


1. Pirinci yıkayıp tencerede 6 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın.

2. Ayrı bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın, pürüzsüz bir kıvam elde edin.

3. Yoğurt karışımına bir kepçe sıcak pirinç suyundan ekleyip karıştırarak ılıştırın.

4. Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyin, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika pişirin.

5. Tereyağını küçük bir tavada eritip naneyi ekleyin, kızartın.

6. Çorbayı ocaktan almadan önce tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

7. Servis kaselerine aldığınız çorbanın üzerine kızdırılmış tereyağlı naneyi gezdirin.

İpuçları:

  • Yoğurt karışımını sıcak suyla ılıştırmazsanız çorba kesilebilir
  • Pirinç yerine tel şehriye de kullanabilirsiniz
  • Nanenin yanı sıra kırmızı biber de ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, hafif ve besleyici bir çorba olacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;