Yayla çorbası kıymalı tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli bir Anadolu klasiği olan yayla çorbasının kıymalı versiyonu, hem doyurucu hem de şifa deposu bir seçenek sunuyor. Yoğurt temelli bu nefis çorba, kıymalı sosla zenginleştirilerek sofralara farklı bir lezzet katıyor.

26 Kasım 2025

Yayla Çorbası Kıymalı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 litre su veya et suyu
  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlık Aşamaları:


1. Kıymalı Sos Hazırlığı:

  • Tereyağını bir tavada eritin, kıymayı ekleyip kavurun
  • Kıyma suyunu çekip renk alana kadar pişirin
  • Üzerine kuru naneyi ekleyip 1 dakika daha kavurun

2. Çorba Temelini Oluşturma:

  • Yoğurt, yumurta sarısı ve unu derin bir kasede çırpın
  • Pirinci yıkayıp tencereye alın
  • Üzerine su veya et suyunu ekleyip pirinçler yumuşayana kadar kaynatın

3. Birleştirme ve Pişirme:

  • Kaynayan pirinçli sudan bir kepçe alıp yoğurtlu karışıma yavaşça ekleyin (temperleme)
  • Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırın
  • Tuz ve karabiberi ilave edip 10-15 dakika kısık ateşte pişirin

4. Servis:

  • Çorbayı kaselere alın
  • Üzerine hazırladığınız kıymalı sosu gezdirin
  • İsteğe bağlı naneli tereyağı ile süsleyerek sıcak servis yapın

Püf Noktaları:

  • Yoğurtlu karışımı çorbanıza eklerken kesilmemesi için çok yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın
  • Pirincin iyice yumuşaması için yeterince kaynatın
  • Kıymayı iyice kavurarak lezzetinin çıkmasını sağlayın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;