Unsuz Yoğurtlu Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un yerine geçecek alternatif (nohut unu veya pirinç unu)
- 1 yumurta
- 1 litre su veya tavuk suyu
- 1 çay bardağı tel şehriye veya pirinç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Yoğurdu, yumurtayı ve un alternatifini (nohut unu veya pirinç unu) derin bir kasede iyice çırpın, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Ayrı bir tencerede suyu veya tavuk suyunu kaynatmaya başlayın.
- Kaynayan suya tel şehriye veya pirinci ekleyip yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 8-10 dakika).
- Haşlanan şehriye veya pirincin olduğu tencereden bir kepçe sıcak su alıp yoğurtlu karışıma yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak yoğurdun kesilmesini önleyin. Bu işlemi 2-3 kez tekrarlayın.
- Yoğurtlu karışımı tencereye yavaşça ekleyin, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin, ara sıra karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın.
- Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Başka bir tavada zeytinyağını ısıtın, naneyi ekleyip kızartın ve çorbaya sos olarak ekleyin.
- İsteğe bağlı olarak, sarımsağı rendeleyip çorbaya ekleyebilirsiniz.
- Sıcak servis yapın, afiyet olsun!
İpuçları:
- Yoğurdun kesilmemesi için karışımı sıcak suyla yavaşça ısıtın ve kısık ateşte pişirin.
- Nohut unu veya pirinç unu kullanarak çorbayı gluten-free hale getirebilirsiniz.
- Çorbayı daha besleyici yapmak için içine haşlanmış nohut veya sebzeler ekleyebilirsiniz.
|