Unsuz tavuk çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Hafif ve besleyici bir öğün arayanlar için, unsuz hazırlanan tavuk çorbası hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Doğal malzemelerle hazırlanan bu tarif, özellikle hafif beslenmek isteyenler ve çorbaları kıvamlı sevenler için ideal.

26 Kasım 2025

Unsuz Tavuk Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
  • 1 adet büyük soğan (ince doğranmış)
  • 2 adet havuç (küp küp doğranmış)
  • 2 adet patates (küp küp doğranmış)
  • 1 adet kereviz sapı (ince doğranmış, isteğe bağlı)
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 litre tavuk suyu veya su
  • 1 çay kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayın)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
  • Taze maydanoz (servis için)

Hazırlık Süresi: 15 dakika


Pişirme Süresi: 30-40 dakika

Yapılışı:

  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
  • Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika soteleyin.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Tavuk göğsü parçalarını tencereye ekleyin ve her tarafı renk alana kadar, yaklaşık 5-7 dakika pişirin.
  • Havuç, patates ve kereviz sapını (kullanıyorsanız) ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin.
  • Tavuk suyunu veya suyu tencereye ekleyin, tuz, karabiber, kuru nane ve defne yaprağını (kullanıyorsanız) ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca ateşi kısın, kapağını kapatıp sebzeler ve tavuklar iyice pişene kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Pişme süresi sonunda defne yaprağını çıkarın ve çorbanın kıvamını kontrol edin. İsterseniz bir kaşık yardımıyla sebzeleri biraz ezerek çorbanın koyulaşmasını sağlayabilirsiniz (bu, un kullanmadan kıvam almanın bir yoludur).
  • Servis yapmadan önce üzerine taze maydanoz serperek sıcak servis yapın.

İpuçları:

  • Çorbanın kıvamını artırmak için pişirme sonunda bir miktar patatesi ezip tekrar karıştırabilirsiniz.
  • Tavuk suyu kullanmak, çorbaya daha derin bir lezzet katacaktır.
  • Diyet yapıyorsanız, tavuk göğsünün derisiz ve yağsız kısmını tercih edin.

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;