Unlu yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir kış çorbası olan yeşil mercimek çorbası, hem pratik hazırlanışı hem de ekonomik olmasıyla sofraların vazgeçilmezi. İşte ev yapımı bu nefis çorbanın tüm püf noktalarıyla hazırlanışı.
Ünlü Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 litre sıcak su veya et suyu
- Tuz, karabiber
- Limon suyu (servis için)
Yapılışı:
- Yeşil mercimeği yıkayıp süzün
- Soğanı küp küp doğrayın
- Havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın
- Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı pembeleşene kadar kavurun
- Unu ekleyip 2-3 dakika kavurun
- Mercimek, havuç ve patatesi ekleyip karıştırın
- Sıcak suyu veya et suyunu ilave edin
- Baharatları ekleyip kaynamaya bırakın
- Mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin
- Blender ile pürüzsüz kıvama getirin
- 5 dakika daha pişirip ocaktan alın
Servis Önerisi:
- Üzerine limon sıkarak servis yapın
- İsteğe bağlı nane veya kırmızı biberle süsleyin
- Sıcak servis yapılması tavsiye edilir
Püf Noktaları:
- Mercimeklerin iyice yıkanması köpük oluşumunu engeller
- Unu iyice kavurmak çorbanın kıvamı için önemli
- Çorbanın kıvamını su miktarını ayarlayarak kontrol edebilirsiniz
- Blender kullanmadan önce çorbanın biraz soğumasını bekleyin
|