Un kavurmalı sütlü çorbanın tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir çorba arayanlar için tereyağında kavrulmuş unla hazırlanan sütlü çorba tarifi, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Kısa sürede hazırlanabilen bu nefis çorba, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.

26 Kasım 2025

Un Kavurmalı Sütlü Çorba Tarifi


Malzemeler:


  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı: karabiber, rendelenmiş muskat

Hazırlık Süresi: 5 dakika


Pişirme Süresi: 15 dakika

Porsiyon: 4 kişilik

Yapılışı:

  • Tereyağını orta ateşte bir tencereye alın ve eritin.
  • Eriyen tereyağına unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar 3-4 dakika karıştırarak kavurun. Unun rengi hafifçe dönmeli ama kesinlikle yanmamalıdır.
  • Kavrulan una yavaş yavaş sütü ekleyin, sürekli çırparak topaklanmayı önleyin.
  • Su ve tuzu ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın ve 10 dakika daha pişirin, ara sıra karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak karabiber veya rendelenmiş muskat ekleyip karıştırın.
  • Sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Unu iyice kavurmak çorbanın lezzetini artırır, ama yakmamaya dikkat edin.
  • Sütü yavaş ekleyip sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyebilirsiniz.
  • Kıvamını beğenmezseniz, su veya süt ekleyerek ayarlayabilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Üzerine kıyılmış maydanoz serperek veya kızarmış ekmek dilimleriyle servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;