Terbiyeli Yoğurtlu Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 6 su bardağı su
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz
Yapılışı:
- Yoğurt, un ve yumurtayı bir kasede çırpın, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
- Pirinci yıkayıp tencereye alın, üzerine su ekleyip kaynatın, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pirinç piştikten sonra, yoğurtlu karışımı yavaş yavaş tenceredeki sıcak suya ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- Çorbayı kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin, ara sıra karıştırarak kaynamasını sağlayın.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, naneyi ekleyip kızartın ve çorbaya gezdirin.
- Tuzunu ayarlayıp sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı eklerken çorbanın sıcak olmasına dikkat edin, aksi halde kesilebilir.
- Sürekli karıştırmak, çorbanın kıvamının pürüzsüz olmasını sağlar.
- Nane ve tereyağı sosu, çorbaya lezzet katar, atlamayın.
|