Terbiyeli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı su
Terbiye İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
- Yeşil mercimeği yıkayıp süzün.
- Soğanı küp küp doğrayın, havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın.
- Tencerede sıvı yağı ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Mercimek, havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Su, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip kaynamaya bırakın.
- Mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Çorba pişerken terbiye için yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu bir kasede çırpın.
- Terbiyeye bir kepçe sıcak çorbadan yavaş yavaş ekleyerek ılıştırın.
- Ilımış terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
- Çorbayı ocaktan alıp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Püf Noktaları:
- Terbiyeyi çorbaya eklerken yavaşça karıştırın, aksi halde topaklanabilir.
- Çorbanın kıvamını beğenmezseniz, pişme süresini uzatabilir veya su ekleyebilirsiniz.
- Servis sırasında üzerine nane veya pul biber serpebilirsiniz.
|