Terbiyeli tavuk çorbası nasıl yapılır, tarifi nedir?

Lezzetli ve besleyici bir tavuk çorbası için klasik bir tarif: terbiyeli tavuk çorbası. Tavuk suyunun lezzeti, pirincin kıvamı ve limonlu terbiyenin enfes aromasıyla soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olacak bu çorba, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.

26 Kasım 2025

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 adet bütün tavuk göğsü veya 4-5 parça tavuk but
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1.5 litre su
  • Tuz, karabiber

Terbiye İçin:


  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı çorba suyu (sıcak)

Yapılışı:

  • Tavuk etini, doğranmış soğan ve havucu derin bir tencereye alın
  • Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakın
  • Kaynadıktan sonra köpüğünü alıp, pirinci ilave edin
  • Tavuklar pişince tencereden çıkarıp didikleyin
  • Terbiye için; yumurta sarısı, un ve limon suyunu iyice çırpın
  • Üzerine yavaş yavaş sıcak çorba suyunu ekleyerek karıştırın
  • Bu terbiyeyi tencereye azar azar ekleyip sürekli karıştırın
  • Didiklenmiş tavukları çorbaya geri ekleyip 5 dakika daha pişirin
  • Tuz ve karabiberle tatlandırıp servis yapın

Püf Noktaları:

  • Terbiyeyi çorbaya eklerken çok hızlı eklemeyin, yoksa kesilebilir
  • Limon yerine sirke de kullanabilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak nane veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;