Terbiyeli tavuk çorbası nasıl yapılır, tarifi nedir?
Lezzetli ve besleyici bir tavuk çorbası için klasik bir tarif: terbiyeli tavuk çorbası. Tavuk suyunun lezzeti, pirincin kıvamı ve limonlu terbiyenin enfes aromasıyla soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olacak bu çorba, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk göğsü veya 4-5 parça tavuk but
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1.5 litre su
- Tuz, karabiber
Terbiye İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
- 1 su bardağı çorba suyu (sıcak)
Yapılışı:
- Tavuk etini, doğranmış soğan ve havucu derin bir tencereye alın
- Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakın
- Kaynadıktan sonra köpüğünü alıp, pirinci ilave edin
- Tavuklar pişince tencereden çıkarıp didikleyin
- Terbiye için; yumurta sarısı, un ve limon suyunu iyice çırpın
- Üzerine yavaş yavaş sıcak çorba suyunu ekleyerek karıştırın
- Bu terbiyeyi tencereye azar azar ekleyip sürekli karıştırın
- Didiklenmiş tavukları çorbaya geri ekleyip 5 dakika daha pişirin
- Tuz ve karabiberle tatlandırıp servis yapın
Püf Noktaları:
- Terbiyeyi çorbaya eklerken çok hızlı eklemeyin, yoksa kesilebilir
- Limon yerine sirke de kullanabilirsiniz
- İsteğe bağlı olarak nane veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz
|