Terbiyeli suzme mercimek çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan mercimek çorbası, özel terbiyesiyle fark yaratıyor. Kıvamlı dokusu ve zengin aromasıyla soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan bu çorba, hem doyurucu hem de pratik hazırlanışıyla sofraları şenlendiriyor.
Terbiyeli Süzmeli Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı su
Terbiye İçin:
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Mercimekleri yıkayıp süzün. Soğanı ince doğrayın, havucu ve patatesi küp küp doğrayın
- Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun
- Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Mercimekleri ilave edin, baharatları ekleyin ve karıştırın
- Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin
- Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz hale getirin
Terbiye Hazırlığı:
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpın
- Üzerine yavaş yavaş birkaç kepçe sıcak çorbadan ekleyerek ılıştırın
- Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin
- Son olarak limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, üzerine nane ve kırmızı biberle süsleyebilirsiniz
- Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Terbiyeyi çorbaya eklerken yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin, aksi halde topaklanabilir
- Çorbanın kıvamını beğeninize göre su ekleyerek ayarlayabilirsiniz
- Dilerseniz 1 diş sarımsak ekleyerek farklı bir lezzet katabilirsiniz
|