Terbiyeli Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre tavuk suyu (tercihen ev yapımı)
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı soğuk su (terbiye için)
- 1 adet limonun suyu
- Tuz, karabiber (damak zevkine göre)
- İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı nane veya kuru dereotu
Yapılışı:
- Derin bir tencerede tavuk suyunu kaynamaya bırakın.
- Tavuk suyu kaynayınca şehriyeleri ekleyin ve 8-10 dakika kadar pişirin.
- Bir kasede yumurta sarısı, un ve soğuk suyu çırparak pürüzsüz bir terbiye hazırlayın.
- Terbiyeye yavaş yavaş bir kepçe sıcak çorba suyu ekleyerek ılıştırın (bu, terbiyenin kesilmesini önler).
- Ilıyan terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
- Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın, ocaktan alın.
- İsteğe bağlı olarak nane veya dereotu serperek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Terbiyeyi çorbaya eklerken yavaş ve sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler.
- Tavuk suyunuz yoksa, 1 litre su ve 1 tavuk bulyon kullanabilirsiniz.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su veya tavuk suyu ekleyebilirsiniz.
|