Terbiyeli nohutlu yoğurt çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: Nohut ve yoğurtla hazırlanan bu geleneksel çorba, hem doyurucu hem de hafif bir öğün alternatifi sunuyor. Tereyağında kızartılmış nane ile zenginleştirilen çorba, sıcak servis edildiğinde damaklarda hoş bir tat bırakıyor.
Terbiyeli Nohutlu Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- Yoğurt, yumurta ve unu derin bir kasede pürüzsüz olana kadar çırpın
- Yavaş yavaş su ekleyerek karıştırmaya devam edin
- Orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın
- Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutları ekleyin
- 10 dakika daha pişirin
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin
- Kuru naneyi tereyağında kızartın
- Çorbaya tuz ve karabiberi ekleyin
- Servis kaselerine aldığınız çorbanın üzerine nane sosunu gezdirin
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı kaynatırken sürekli karıştırın, aksi halde kesilebilir
- Nohutları önceden haşlayarak zaman kazanabilirsiniz
- Daha kıvamlı olmasını isterseniz un miktarını artırabilirsiniz
- Naneli sosu çorbaya servis etmeden hemen önce ekleyin
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Yanında taze ekmek veya pide ile servis edebilirsiniz
- Üzerine bir miktar pul biber serperek servis edebilirsiniz
|