Terbiyeli Kıyma Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 200 gram kıyma (tercihen dana veya karışık)
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1.5 litre sıcak su veya et suyu
- Tuz, karabiber, pul biber
Terbiye İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- İlk olarak, bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Küp küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Kıymayı ekleyip suyunu çekene ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
- Salçaları ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
- Haşlanmış nohutu ve sıcak suyu/et suyunu ekleyin. Tuz ve baharatları ilave edip kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynarken, terbiye için ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpın.
- Terbiyeye, çorbadan bir kepçe sıcak su ekleyip karıştırarak ılıştırın (bu, terbiyenin kesilmesini önler).
- Ilışmış terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin, sürekli karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin.
- Çorbayı ocaktan alıp bir süre dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak üzerine nane veya kırmızı biberle süsleyebilirsiniz.
Not: Terbiyeli kıyma çorbası, özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak besleyici ve lezzetli bir seçenektir. Nohut yerine pirinç de kullanabilirsiniz.
|