Terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misiniz?
Lezzetli bir işkembe çorbası hazırlamak için doğru malzemeler ve adım adım pişirme yöntemi oldukça önem taşır. İşte, geleneksel lezzeti evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif sunuyoruz.
Terbiyeli İşkembe Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İşkembeyi küçük parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su veya et suyu ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 1-1,5 saat haşlayın. 2. Başka bir tencerede tereyağını eritin, ince doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun. 4. Haşlanmış işkembeleri ve suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın. 5. Terbiye için bir kasede yumurta sarısı, süt ve limon suyunu çırpın. Çorbadan bir kepçe sıcak su alıp yavaş yavaş terbiyeye ekleyerek ılıştırın (bu şekilde yumurta kesilmez). 6. Hazırladığınız terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin. 7. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın. 8. Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine limon dilimleri ve kıyılmış maydanoz ekleyin. Not: İşkembenin temizlenmiş ve haşlanmış olması önemlidir. Taze işkembe kullanacaksanız, önce iyice temizleyip 2-3 saat haşlamalısınız. |






.webp)





















