Terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misiniz?

Lezzetli bir işkembe çorbası hazırlamak için doğru malzemeler ve adım adım pişirme yöntemi oldukça önem taşır. İşte, geleneksel lezzeti evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif sunuyoruz.

24 Kasım 2025

Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram temizlenmiş ve haşlanmış işkembe
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 limonun suyu
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 litre su veya et suyu

Yapılışı:


1. İşkembeyi küçük parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su veya et suyu ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 1-1,5 saat haşlayın.

2. Başka bir tencerede tereyağını eritin, ince doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

3. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun.

4. Haşlanmış işkembeleri ve suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın.

5. Terbiye için bir kasede yumurta sarısı, süt ve limon suyunu çırpın. Çorbadan bir kepçe sıcak su alıp yavaş yavaş terbiyeye ekleyerek ılıştırın (bu şekilde yumurta kesilmez).

6. Hazırladığınız terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin.

7. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın.

8. Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine limon dilimleri ve kıyılmış maydanoz ekleyin.

Not: İşkembenin temizlenmiş ve haşlanmış olması önemlidir. Taze işkembe kullanacaksanız, önce iyice temizleyip 2-3 saat haşlamalısınız.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;