Tel şehriyeli havuç çorbası nasıl yapılır?

Havuçların doğal tatlılığı ve tel şehriyenin hafif dokusunun buluştuğu, soğuk kış günlerini ısıtan nefis bir çorba tarifi. Basit malzemelerle hazırlanan bu lezzet, hem besleyici hem de pratik bir öğün alternatifi sunuyor.

26 Kasım 2025

Tel Şehriyeli Havuç Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 3-4 adet orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 6 su bardağı tavuk veya et suyu (veya su)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
  • 1 kase yoğurt (servis için)

Yapılışı:


1. Havuçları soyup rendeleyin veya küp küp doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın.

2. Tencereye tereyağını veya zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

3. Havuçları ekleyip 3-4 dakika daha kavurun, hafif yumuşamalarını sağlayın.

4. Tavuk veya et suyunu (veya suyu) ekleyin, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp havuçlar yumuşayana kadar 10-15 dakika pişirin.

5. Tel şehriyeyi ekleyin ve 5-7 dakika daha pişirin, şehriyeler yumuşasın.

6. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak naneyi ekleyip karıştırın. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.

7. Çorbayı servis kaselerine alın, üzerine bir kaşık yoğurt ekleyerek sıcak servis yapın.

İpuçları:

  • Havuçları rendelemek, çorbanın kıvamını daha pürüzsüz yapar.
  • Et suyu kullanırsanız, çorba daha lezzetli olur.
  • Servis öncesi üzerine bir tutam maydanoz serpebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;