Tek Kişilik Tarhana Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tarhana
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça (domates veya biber)
- Tuz, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- Nane ve kuru nane (servis için)
Yapılışı:
1. Tarhanayı Hazırlama:
- Küçük bir kasede 2 yemek kaşığı tarhanayı yarım su bardağı soğuk su ile ezerek açın. Topak kalmamasına dikkat edin.
2. Tencereye Yağ ve Salçayı Ekleyin:
- Küçük bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını alın. İsteğe bağlı olarak 1 diş ince doğranmış sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun.
3. Suyu ve Tarhanayı Ekleyin:
- Kalan 1 su bardağı suyu tencereye ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya hazırladığınız tarhana karışımını yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
4. Pişirme:
- Çorbayı kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin, ara sıra karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
- Tuz ve isteğe bağlı kırmızı pul biber ekleyip karıştırın.
5. Servis:
- Çorbayı bir kaseye alın, üzerine nane veya kuru nane serperek sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Daha kıvamlı bir çorba için tarhana miktarını artırabilirsiniz.
- İsterseniz pişirme aşamasında küp doğranmış tavuk veya et suyu kullanarak lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
- Çorbanın üzerine tereyağı ve kırmızı biberle hazırlanan sos dökerek farklı bir lezzet katabilirsiniz.
|