Tavuklu terbiye çorbası nasıl yapılır? tarifi nedir?
Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan tavuklu terbiye çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir seçenek. Taze sebzeler ve tavuğun birleşimiyle hazırlanan bu çorba, özellikle terbiye sosu sayesinde kremamsı bir kıvama kavuşuyor. Pratik malzemelerle evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, ailenizle paylaşabileceğiniz sağlıklı bir öğün alternatifi sunuyor.
Tavuklu Terbiye Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- 200 gram tavuk göğsü (küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 litre tavuk suyu veya su
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Tencereye tereyağını veya zeytinyağını alarak ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Tavuk göğsünü ilave edip tavuklar rengi dönene kadar pişirin.
- Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Tavuk suyunu veya suyu tencereye ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 15 dakika kadar sebzeler ve tavuklar yumuşayana kadar pişirin.
- Tel şehriyeyi ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Bir kasede yumurta sarısı, yoğurt, un ve limon suyunu çırparak terbiyeyi hazırlayın.
- Terbiyeye çorbadan birkaç kaşık ekleyip ılıştırın, ardından terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
- Çorba kıvam alınca ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Terbiyeyi çorbaya eklerken yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin, aksi halde topaklanabilir.
- Çorbanın daha lezzetli olması için tavuk suyu kullanmanız önerilir.
- Servis sırasında üzerine nane veya kırmızı pul biber serpebilirsiniz.
|