Tavuklu kabak çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir seçenek: Tavuklu kabak çorbası. Hem hafif hem de doyurucu olan bu tarif, soğuk günlerde içinizi ısıtacak, ailenizin seveceği bir lezzet sunuyor.

26 Kasım 2025

Tavuklu Kabak Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan (küp doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 3 adet orta boy kabak (küp doğranmış)
  • 200 gram haşlanmış tavuk göğsü (didiklenmiş)
  • 1 litre tavuk suyu (veya et suyu)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1/2 su bardağı krema (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun, ardından küp doğranmış kabakları ilave edin.
  • Kabaklar hafif yumuşayınca haşlanmış tavukları ekleyip karıştırın.
  • Tavuk suyunu (veya et suyunu) tencereye ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp 15-20 dakika kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Sütü, tuzu, karabiberi ve naneyi ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • İsteğe bağlı olarak kremayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Sıcak servis yapın, üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek sunabilirsiniz.

Not:

  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için süt miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Haşlanmış tavuk yerine kıyma da kullanabilirsiniz, ancak kıymayı önceden kavurmanız gerekir.
  • Taze nane ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;