Unsuz Tavuk Suyu Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk göğsü veya 500 gram tavuk but
- 1 büyük soğan
- 2 havuç
- 2 kereviz sapı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 litre su
- İsteğe bağlı: maydanoz, nane
Yapılışı:
- Tencerede zeytinyağını ısıtın, tavuk parçalarını ekleyip hafifçe kızartın.
- Doğranmış soğan, havuç ve kerevizleri ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- Üzerine suyu ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, tavuk yumuşayana kadar 30-40 dakika pişirin.
- Tavuk piştikten sonra tencereden alın, didikleyip tekrar suya ekleyin.
- Tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.
- İnce kıyılmış maydanoz veya nane ile süsleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Tavuk suyunun kıvamı için havuç ve kerevizin nişastası yeterli olacaktır.
- Daha koyu kıvam isterseniz, 1 yemek kaşığı yoğurt veya yumurta sarısı ile çırpabilirsiniz.
- Tavuk suyunu süzerek daha berrak bir çorba elde edebilirsiniz.
|