Tavuk paça çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Soğuk kış günlerinin en şifalı lezzetlerinden biri olan tavuk paça çorbası, hem besleyici özellikleri hem de doyurucu yapısıyla sofraların vazgeçilmezi. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu tarif, tavuk paçalarının uzun süre haşlanmasıyla ortaya çıkan zengin et suyu ve taze sebzelerin uyumuyla tam bir şifa deposuna dönüşüyor.
Tavuk Paça Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram tavuk paça (ayak ve baş kısımları)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
- 8-10 su bardağı su
- 1 demet maydanoz (servis için)
Yapılışı:
- Tavuk paçaları bol suyla yıkayıp tencereye alın
- Üzerine soğan, sarımsak ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın
- Kaynadıktan sonra oluşan köpüğü bir kevgirle alın
- Kısık ateşte paçalar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1.5-2 saat) haşlayın
- Haşlanan paçaları tencereden çıkarıp etlerini ayırın
- Aynı tencerede tereyağını eritip şehriyeleri kavurun
- Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Haşlama suyunu ve ayıklanmış tavuk etlerini tencereye ekleyin
- Tuz, karabiber ve zerdeçalı ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
- Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın
- Sıcak olarak servis yapın
Püf Noktaları:
- Paçaları haşlarken ilk kaynamada çıkan köpüğü mutlaka alın
- Daha lezzetli olması için paçaları bir gece önceden suda bekletebilirsiniz
- Kıvamını ayarlamak için su miktarını kontrol edebilirsiniz
- İsteğe bağlı olarak limon sıkarak servis edebilirsiniz
|