Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- 200 gram tavuk göğsü (küp doğranmış)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut (isteğe bağlı)
- 1.5 litre tavuk suyu veya su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 limonun suyu
- Tuz, karabiber, nane (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Tencerede tereyağını eritin, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Havucu ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Tavuk etini ilave edip renk değiştirene kadar pişirin.
- Üzerine tavuk suyunu veya suyu ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Sebzeler ve tavuk yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpın.
- Yoğurtlu karışıma bir kepçe sıcak çorbadan yavaş yavaş ekleyerek ılıştırın (terbiye işlemi).
- Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın, isterseniz nohut ekleyin.
- Üzerine nane serperek sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken yavaş ve sürekli karıştırın, aksi halde kesilebilir.
- Çorbanın kaynamamasına dikkat edin, yoğurt ekledikten sonra kısık ateşte pişirin.
- Haşlanmış tavuk kullanırsanız, pişirme süresi kısalır.
|