Tavuk bulyonlu mercimek çorbası nasıl yapılır?
Kırmızı mercimeğin lezzetini tavuk bulyonla buluşturan, besleyici ve pratik bir çorba tarifi. Sebzelerin doğal tatlarıyla zenginleşen bu nefis çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir lezzet şöleni sunuyor.
Tavuk Bulyonlu Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tavuk bulyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 litre su
- Tuz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Soğanı küp küp doğrayın. Havuç ve patatesi de küp şeklinde doğrayarak hazırlayın.
- Bir tencereye sıvı yağı alın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Mercimeği ekleyip 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
- Üzerine suyu ve tavuk bulyonu ekleyin, karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.
- Kırmızı toz biber ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
- Gerekirse tuzunu ayarlayın ve ocaktan alın.
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, üzerine bir dilim limon ve nane ile süsleyerek sunabilirsiniz.
|