Tarhanalı yoğurt çorbası nasıl yapılır, tarifi nedir?

Lezzetli ve besleyici bir tarhanalı yoğurt çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir seçenek. Malzemelerin dengeli birleşimi ve püf noktalarıyla hazırlanan bu çorba, hem pratik hem de geleneksel tatları sofralara taşıyor.

24 Kasım 2025

Tarhanalı Yoğurt Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı tarhana
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz

Hazırlanışı:


  • Derin bir tencerede tarhana, yoğurt, un ve yumurtayı iyice çırpın, pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  • Üzerine suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin, topaklanma olmamasına dikkat edin.
  • Tencerenin altını açın ve kaynamaya başlayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Kaynadıktan sonra altını kısın ve 15-20 dakika daha pişirin, ara sıra karıştırmayı unutmayın.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin, içine sıvı yağ ve naneyi ekleyip kızdırın.
  • Hazırladığınız naneli sosu çorbanın üzerine gezdirin.
  • Çorbayı sıcak servis yapın, isteğe bağlı olarak üzerine pul biber serpebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Tarhananın topaklanmaması için soğuk su ile karıştırmayın, oda sıcaklığında malzemeleri kullanın.
  • Çorbayı pişirirken sürekli karıştırmak kıvamının güzel olmasını sağlar.
  • Nane sosunu çorbaya eklerken hızlıca karıştırın, böylece aroması eşit dağılır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;