Taneli bezelye çorbası nasıl yapılır ve hangi malzemeler gerekir?
Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan taneli bezelye çorbası, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Taze sebzelerin uyumu ve nanenin ferahlatıcı dokunuşuyla bu çorba, özellikle soğuk günlerde içinizi ısıtacak. İster taneli ister pürüzsüz kıvamda tercih edin, her haliyle sofralarınızı renklendirecek pratik bir tarif.
Taneli Bezelye Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Soğanı ince ince doğrayın. Havuç ve patatesi küp küp doğrayarak hazırlayın. 2. Bir tencereye zeytinyağını alarak ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Havuç ve patatesleri tencereye ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. 4. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar 1 dakika karıştırarak kavurun. 5. Taneli bezelyeleri tencereye ekleyin ve 1-2 dakika daha karıştırın. 6. Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın. 7. Çorba kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, bezelyeler ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 8. Çorba piştikten sonra kuru naneyi ve limon suyunu ekleyip karıştırın. 9. Dilerseniz blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz, ancak taneli haliyle de servis edebilirsiniz. 10. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun! İpucu: Çorbayı daha kremalı yapmak isterseniz, pişirme aşamasının sonuna 1 su bardağı süt veya krema ekleyebilirsiniz. |






.webp)





















