Süzme mercimek çorbası nasıl yapılır?
Kırmızı mercimeğin en lezzetli hallerinden biri olan süzme çorba, hem besleyici hem de pratik bir tarif. Sebzelerle zenginleşen bu nefis çorba, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir lezzet şöleni sunuyor.
Süzme Mercimek Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğrayın, havucu ve patatesi küp küp doğrayın. 2. Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanı hafif pembeleşene kadar kavurun. 3. Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 4. Yıkanmış mercimeği, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip karıştırın. 5. Üzerine suyu veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 6. Pişen çorbayı ocaktan alıp bir tel süzgeçten veya blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. 7. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. 8. Kavrulan una yavaş yavaş çorbadan birkaç kepçe ekleyip topaklanmamasını sağlayarak karıştırın. 9. Bu karışımı tencereye ekleyip 5-10 dakika daha kaynatın, kıvam alana kadar karıştırın. 10. Son olarak limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. 11. İsteğe bağlı olarak, servis yapmadan önce kırmızı toz biberle süsleyebilirsiniz. Servis Önerisi:Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ve ekmekle sunabilirsiniz. Afiyet olsun! |






.webp)





















