Suzme ezogelin çorba tarifi nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan süzme ezogelin çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Kırmızı mercimek ve pirinçle hazırlanan bu geleneksel çorba, baharatların uyumuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.
Süzme Ezogelin Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 8 su bardağı su
- Tuz
Hazırlık Aşaması:
- Kırmızı mercimek ve pirinci yıkayıp süzün
- Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın
Yapılışı:
- Tencerede sıvı yağı ısıtın
- Doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Salçayı ilave edip 2-3 dakika kavurmaya devam edin
- Yıkanmış mercimek ve pirinci tencereye ekleyin
- Üzerine 8 su bardağı suyu ve baharatları ilave edin
- Kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın
- Mercimek ve pirinç yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin
- Pişen çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin
- Gerekiyorsa bir miktar daha su ekleyip kıvamını ayarlayın
- Tuzunu kontrol edip servis edin
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Üzerine nane ve kırmızı biberle süsleyebilirsiniz
- Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz
|