Sütsüz ve kremasız domates çorbası nasıl yapılır?
Lezzet dolu bir domates çorbası hazırlamak için süt ve krema gibi malzemelere ihtiyaç duymayan pratik bir tarif. Tamamen doğal malzemelerle hazırlanan bu çorba, hem hafif hem de besleyici bir seçenek sunuyor.
Sütsüz ve Kremasız Domates Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 4-5 adet olgun domates
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 litre sıcak su veya sebze suyu
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz ve karabiber
- Taze fesleğen veya maydanoz (servis için)
Yapılışı:
- Domateslerin kabuklarını soyun. Bunun için domateslerin üzerine çizik atıp kaynar suda 1-2 dakika beklettikten sonra soğuk suya alarak kolayca soyabilirsiniz.
- Domatesleri küp küp doğrayın. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın, sarımsakları da ince dilimleyin.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Doğranmış domatesleri ve domates salçasını (kullanıyorsanız) ekleyip 5-6 dakika karıştırarak pişirin.
- Sıcak su veya sebze suyunu ekleyin. Kuru fesleğen, kekik, tuz ve karabiberi ilave edin.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 20-25 dakika kadar pişmeye bırakın.
- Pişen çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin.
- Servis yapmadan önce birkaç dakika daha kaynatıp kıvam almasını sağlayın.
- Üzerine taze fesleğen veya maydanoz serperek sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Daha yoğun bir lezzet için domatesleri fırında önceden pişirebilirsiniz.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını azaltıp artırabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak bir tutam şeker ekleyerek domateslerin asitliğini dengeleyebilirsiniz.
|