Sütsüz Sebze Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
- 2 adet havuç (küp küp doğranmış)
- 2 adet patates (küp küp doğranmış)
- 1 adet kabak (küp küp doğranmış)
- 1 litre sebze suyu veya su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
- Taze maydanoz (servis için)
Hazırlanışı:
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
- Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika soteleyin.
- Havuç, patates ve kabağı tencereye ekleyin, 5 dakika daha soteleyerek sebzelerin hafifçe yumuşamasını sağlayın.
- Sebze suyunu veya suyu tencereye ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ateşi kısın, tuz, karabiber ve isteğe bağlı naneyi ekleyin.
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra, dilerseniz blender ile pürüzsüz hale getirebilir veya sebzeli şekilde servis edebilirsiniz.
- Üzerine taze maydanoz serperek sıcak servis yapın.
İpucu: Çorbayı daha lezzetli hale getirmek için pişirme sonunda birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz.
|