Sütsüz sebze çorbası nasıl yapılır? tarifini öğrenmek ister misin?

Taze sebzelerin doğal lezzetlerini öne çıkaran, hafif ve besleyici bir çorba arıyorsanız bu tarif tam size göre. Zeytinyağında sotelenecek sebzelerin aroması, basit baharatlarla uyum içinde kaynayarak sıcak bir öğüne dönüşüyor.

26 Kasım 2025

Sütsüz Sebze Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 2 adet havuç (küp küp doğranmış)
  • 2 adet patates (küp küp doğranmış)
  • 1 adet kabak (küp küp doğranmış)
  • 1 litre sebze suyu veya su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
  • Taze maydanoz (servis için)

Hazırlanışı:


  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
  • Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika soteleyin.
  • Havuç, patates ve kabağı tencereye ekleyin, 5 dakika daha soteleyerek sebzelerin hafifçe yumuşamasını sağlayın.
  • Sebze suyunu veya suyu tencereye ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ateşi kısın, tuz, karabiber ve isteğe bağlı naneyi ekleyin.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Çorba piştikten sonra, dilerseniz blender ile pürüzsüz hale getirebilir veya sebzeli şekilde servis edebilirsiniz.
  • Üzerine taze maydanoz serperek sıcak servis yapın.

İpucu: Çorbayı daha lezzetli hale getirmek için pişirme sonunda birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;