Sütsüz kremalı domates çorbası nasıl hazırlanır?

Bitkisel bazlı malzemelerle hazırlanan bu sütsüz domates çorbası, karnabahar ve patatesle hazırlanan krema sayesinde hem hafif hem de besleyici bir alternatif sunuyor. Pratik hazırlanışı ve zengin lezzet profiliyle öne çıkan tarif, farklı dokular ve taze baharatlarla tamamlanıyor.

26 Kasım 2025

Sütsüz Kremalı Domates Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet orta boy domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 litre sıcak su veya sebze suyu
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut veya beyaz fasulye (opsiyonel)
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • 1 avuç taze fesleğen veya maydanoz

Krema İçin:


  • 1 su bardağı haşlanmış karnabahar
  • 1/2 su bardağı haşlanmış patates
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

1. Sebze Temizleme ve Doğrama:

  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Sarımsakları ezin veya ince kıyın

2. Çorba Pişirme:

  • Bir tencereye zeytinyağını alın ve ısıtın
  • Soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
  • Doğranmış domatesleri ve toz şekeri ekleyin
  • Domatesler yumuşayıncaya kadar 5-7 dakika pişirin
  • Sıcak suyu veya sebze suyunu ekleyin
  • Baharatları ilave edip 15-20 dakika kaynatın

3. Kremalı Sos Hazırlama:

  • Haşlanmış karnabahar ve patatesi blender'a alın
  • Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyin
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender'dan geçirin

4. Birleştirme ve Servis:

  • Pişen çorbayı blender'dan geçirerek pürüzsüz hale getirin
  • Hazırladığınız kremalı sosu çorbaya yavaş yavaş ekleyin
  • İsteğe bağlı olarak haşlanmış nohut veya fasulye ekleyin
  • 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın
  • Üzerine taze fesleğen veya maydanoz serperek servis yapın

İpuçları:

  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz
  • Karnabahar yerine haşlanmış kabak da kullanabilirsiniz
  • Daha yoğun bir lezzet için 1-2 adet kuru domates ekleyebilirsiniz
  • Çorbayı blender'dan geçirdikten sonra süzgeçten geçirerek daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;