Sütsüz kabak çorbası nasıl yapılır, tarifinde neler var?
Hafif ve besleyici bir başlangıç arayanlar için süt ürünleri içermeyen pratik bir kabak çorbası tarifi. Taze sebzelerin doğal lezzeti, zeytinyağı ve baharatlarla uyumlu bir şekilde birleşerek hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.
Sütsüz Kabak Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 orta boy kabak (yaklaşık 500 gram)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı sebze suyu veya su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tutam maydanoz (süsleme için)
Yapılışı:
- Öncelikle soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alarak soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ince dilimleyerek soğanlara ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin
- Kabakları ve havucu küp küp doğrayarak tencereye ekleyin. 2-3 dakika daha kavurun
- Sebze suyunu veya suyu tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve naneyi ilave edin
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin
- Pişen çorbayı blender ile pürüzsüz bir kıvama getirin
- Servis yapmadan önce ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin
Not:
- Kıvamını beğenmezseniz, biraz daha su ekleyerek ayarlayabilirsiniz
- Dilerseniz üzerine bir kaşık yoğurt ile servis edebilirsiniz
- Baharatları damak zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz
|