Sütlü Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 litre su
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Yapılışı:
- Yeşil mercimeği yıkayıp süzün.
- Soğanı küp küp doğrayın, havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın.
- Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Yeşil mercimeği ilave edin, suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Sütü ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
- Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip karıştırın.
- Kuru naneyi ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, üzerine bir kaşık yoğurt ve zeytinyağı gezdirerek sunabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Mercimekleri pişirmeden önce 30 dakika suda bekletirseniz daha çabuk pişer.
- Sütü ekledikten sonra çorbayı çok kaynatmamaya dikkat edin, aksi takdirde süt kesilebilir.
- Kıvamını beğenmezseniz, su veya süt ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
|