Sütlü keşkek çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Sütün besleyiciliği ile buğdayın doyuruculuğunu birleştiren nefis bir çorba tarifi. Keşkeklik buğdayın sütle buluştuğu bu geleneksel lezzet, hem pratik hem de besleyici özellikleriyle soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olmaya aday.

26 Kasım 2025

Sütlü Keşkek Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı buğday keşkeklik dövme
  • 1 litre süt
  • 1 litre su
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane (isteğe bağlı)

Hazırlık:


  • Keşkeklik buğdayı bir gece önceden suda bekletin
  • Süzüp yıkadıktan sonra tencereye alın
  • Üzerine 1 litre su ekleyip kaynatın
  • Buğdaylar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin

Yapılışı:

  • Pişen buğdayların üzerine sütü ekleyin
  • 10 dakika daha kaynatın
  • Ayrı bir tavada ince doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun
  • Kavrulan soğanı çorbaya ekleyin
  • Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın
  • 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın

Sosu İçin:

  • Tereyağını küçük bir tavada eritin
  • İsteğe bağlı olarak naneyi ekleyip kızdırın
  • Çorbanın üzerine gezdirin

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak servis yapın
  • Yanında turşu veya limon dilimleri ile sunabilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Buğdayı iyice yumuşatmak önemlidir
  • Sütü ekledikten sonra çok kaynatmamaya dikkat edin
  • Kıvamını ayarlamak için su veya süt ilavesi yapabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;