Sulu bulgur çorbası nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?
Lezzetli ve doyurucu bir sulu bulgur çorbası, hem pratik hem de besleyici bir öğün alternatifi sunuyor. İnce bulgur ve taze sebzelerle hazırlanan bu nefis çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, yaz aylarında ise hafif bir tat sunacak.
Sulu Bulgur Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1,5 litre sıcak su veya et suyu
- 1 adet limon suyu
- 1 demet maydanoz
Yapılışı:
- Soğanı yemeklik doğrayın. Tencerede sıvı yağı ısıtıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ekleyin, 2-3 dakika daha karıştırın.
- Bulguru ilave edip 1 dakika kadar bulgurlarla birlikte kavurun.
- Sıcak suyu veya et suyunu tencereye ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısıp, bulgur ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra limon suyunu ekleyip karıştırın.
- İnce kıyılmış maydanozu çorbaya ilave edip 1-2 dakika daha pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!
Not: İsterseniz çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam da elde edebilirsiniz. Yoğurtla servis etmek isterseniz, 1 kase yoğurdu çırpıp üzerine çorba ekleyerek tüketebilirsiniz.
|