Soğansız Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- 1 adet orta boy patates (küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)
- 6 su bardağı sıcak su veya sebze suyu
- 1 yemek kaşığı un (kıvam için, isteğe bağlı)
- 1 limonun suyu (servis sırasında)
Hazırlanışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün, havuç ve patatesi temizleyip hazırlayın.
- Orta boy bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğan kullanmadığımız için direktttttttttttt olarak rendelenmiş havucu ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- Kırmızı mercimeği, doğranmış patatesi ve baharatları (kimyon, nane, karabiber) tencereye ekleyip karıştırın.
- Sıcak suyu veya sebze suyunu tencereye ekleyin, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin. Kıvamını beğenmezseniz, unu biraz suyla açıp yavaşça çorbaya ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Son olarak tuzunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Servis sırasında limon suyu ve isteğe bağlı kuru naneyi üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Soğan yerine lezzet katmak için bir diş sarımsak ekleyebilirsiniz, ancak bu tarifte soğan kullanılmamıştır.
- Çorbayı daha besleyici yapmak için bir avuç ıspanak veya pazı ekleyebilirsiniz, pişirme sonuna doğru atın.
- Kıvamını kontrol etmek için pişirme süresini sebzelerin yumuşaklığına göre ayarlayın.
|