Soğanlı Yayla Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- 2 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1/2 su bardağı pirinç
- 6 su bardağı su veya et suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz (damak zevkinize göre)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Geniş bir tencerede tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
- Pirinci ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Su veya et suyunu ilave edin, kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşayana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin.
- Başka bir kasede yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Yoğurt karışımına, çorbanın sıcaklığından birkaç kaşık ekleyerek karıştırın (bu, yoğurdun kesilmesini önler).
- Yoğurtlu karışımı yavaşça tencereye ekleyin, sürekli karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin. Çorba kıvam alana kadar kaynatın, tuzunu ayarlayın.
- Küçük bir tavada kuru naneyi (ve isteğe bağlı kırmızı pul biberi) hafifçe kavurup çorbanın üzerine gezdirin.
- Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
İpuçları:
- Çorbanın daha kıvamlı olmasını isterseniz, un miktarını artırabilirsiniz.
- Et suyu kullanırsanız, çorba daha lezzetli olacaktır.
- Yoğurt eklerken karıştırmaya devam edin, aksi halde kesilebilir.
|