Sıkma tarhana çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden sıkma tarhana çorbası, hem doyurucu hem de şifalı bir seçenek. İşte ev yapımı tarhanayla hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif, malzemelerden püf noktalarına kadar tüm detaylarıyla.

26 Kasım 2025

Sıkma Tarhana Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı sıkma tarhana
  • 6 su bardağı su (veya et suyu)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz, karabiber
  • İsteğe bağlı: nane, kuru nane

Hazırlık Aşaması:


  • Sıkma tarhanayı bir kaseye alın ve üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyerek 15-20 dakika kadar ıslanmaya bırakın.
  • Bu sırada soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin veya rendeleyin.

Pişirme Aşaması:

  • Bir tencereye sıvı yağı alın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ve domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Islatılmış tarhanayı ve kalan suyu (veya et suyu) tencereye ekleyin, karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 15-20 dakika pişirin.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın, 5 dakika daha pişirin.
  • Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın, üzerine nane serperek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Tarhanayı önceden ıslatmak topaklanmayı önler.
  • Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur.
  • Kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Servis sırasında limon sıkabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;