Sebzeli Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet kereviz sapı (isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 litre su
- Tuz, karabiber
Terbiyesi İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
- Tavuk göğüslerini tencereye alın, üzerine suyu ekleyip haşlayın.
- Tavuklar haşlanırken soğanı yemeklik doğrayın, havuç ve patatesleri küp küp doğrayın.
- Haşlanan tavukları sudan çıkarıp didikleyin.
- Aynı tencerede tereyağını eritin, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Doğranmış havuç, patates ve kereviz sapını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Haşlama suyunu ve didiklenmiş tavukları tencereye ekleyin, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Tel şehriyeyi ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Terbiye için yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu bir kasede çırpın.
- Terbiyeye bir kepçe sıcak çorbadan ekleyip karıştırarak ılıştırın.
- Ilımış terbiyeyi yavaşça tencereye ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
- Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, üzerine nane veya maydanoz serpebilirsiniz.
|