Sebzeli tel şehriye çorbası nasıl yapılır? tarifi nedir?
Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan sebzeli tel şehriye çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak pratik bir tarif. Taze sebzelerin lezzetiyle zenginleşen bu çorba, hem doyurucu hem de hazırlaması oldukça kolay.
Sebzeli Tel Şehriye Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6 su bardağı et veya tavuk suyu (yoksa sıcak su)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1/2 demet maydanoz
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın. Havuç ve patatesi küp küp doğrayarak hazırlayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alarak ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ekleyip 3-4 dakika karıştırarak kavurun.
- Et veya tavuk suyunu (veya sıcak suyu) tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynayınca tel şehriyeleri ekleyin ve 8-10 dakika kadar pişirin.
- Şehriyeler yumuşayınca kuru naneyi ekleyip 1 dakika daha pişirin.
- Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
- Çorbayı sıcak olarak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Çorbanın daha lezzetli olması için ev yapımı et veya tavuk suyu kullanın.
- Tel şehriyeleri çok fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi halde dağılabilir.
- İsteğe bağlı olarak bir diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
- Servis yaparken üzerine limon sıkabilirsiniz.
|