Sebzeli Tavuk Çorbası - Tarifi
Arda'nın Mutfağı'nın sıcacık, şifa dolu sebzeli tavuk çorbası tarifini sizlerle paylaşıyorum. Bu tarif, hem lezzetli hem de besleyici bir seçenek arayanlar için harika bir tercih!
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü (kemikli veya kemiksiz)
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet kereviz (dilimlenmiş)
- 1 su bardağı bezelye (taze veya dondurulmuş)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 8 su bardağı su
- 1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)
Yapılışı:
- İlk olarak, tavuk göğsünü yıkayıp orta boy parçalara bölün.
- Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyip ısıtın.
- Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
- Tavuk parçalarını tencereye ekleyip her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin.
- Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayın, kerevizi ince dilimleyin.
- Tavuklar renk aldıktan sonra doğranmış sebzeleri (havuç, patates, kereviz) tencereye ekleyin.
- Üzerine suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, tuz, karabiber ve kekiği ekleyin.
- Kapağını kapatıp, tavuk ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
- Son 5 dakikada bezelyeleri ekleyin.
- Pişen tavukları tencereden alıp, didikleyin ve tekrar çorbaya ekleyin.
- İnce kıyılmış maydanozu çorbaya ilave edip, 2-3 dakika daha pişirin.
- Sıcak servis yapın.
Arda'nın Püf Noktaları:
- Tavuk suyunu kaynatırken üzerinde oluşan köpükleri bir kaşıkla alırsanız, çorbanız daha berrak olur.
- Sebzeleri aynı boyutta doğrarsanız, hepsi aynı anda pişer.
- Çorbayı bir gün önceden yapıp buzdolabında bekletirseniz, lezzeti daha da artar.
- İsterseniz çorbayı blenderdan geçirerek püre kıvamında da servis edebilirsiniz.
Bu nefis sebzeli tavuk çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, hasta olduğunuzda size şifa olacak. Afiyet olsun! |