Sarılımsaklı tavuk suyu çorbası nasıl yapılır?
Soğuk kış günlerini ısıtacak, bağışıklık sistemini güçlendiren nefis bir sarımsaklı tavuk suyu çorbası tarifi. Bol sarımsaklı, limonlu ve vitamin dolu bu çorba, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek. Özellikle soğuk algınlığı dönemlerinde şifa niyetine hazırlanabilecek bu tarif, tavuğun kendi suyunda uzun süre pişmesiyle ortaya çıkan derin lezzetiyle öne çıkıyor.
Sarımsaklı Tavuk Suyu Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk (veya 500 gram tavuk göğsü)
- 10-12 diş sarımsak (arzuya göre artırılabilir)
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 8-10 su bardağı su
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet limon suyu
Yapılışı:
- Tavukları derin bir tencereye alın, üzerine soğanı kabuklarıyla birlikte ekleyin
- Üzerine 8-10 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın
- Kaynadıktan sonra köpüğünü alın, kısık ateşte 1-1.5 saat pişirin
- Tavuk pişince tencereden alıp didikleyin, kemikleri atın
- Tavuk suyunu süzün, tekrar tencereye alın
- Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip yumuşayana kadar pişirin
- Başka bir tavada zeytinyağı ile ince kıyılmış sarımsakları kavurun
- Kavrulan sarımsakları çorba tenceresine ekleyin
- Didiklenmiş tavuk etlerini, tuz, karabiber ve kekiği ilave edin
- 5-10 dakika daha pişirdikten sonra ocağı kapatın
- İnce kıyılmış maydanoz ve limon suyunu ekleyip karıştırın
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunun
- İsteğe bağlı olarak üzerine bir çay kaşığı pul biber serpebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Tavuk suyunun lezzetli olması için uzun süre kısık ateşte pişirin
- Sarımsakları yakmadan hafif renk alana kadar kavurun
- Limon suyunu ocaktan aldıktan sonra ekleyin, böylece C vitaminini korursunuz
|